CA'DELL'OLIVO

Ontdek de mooie stranden
van de Adriatische kust!


Binnen een klein uur bereik je de Adriatische kust met lange, brede zandstranden.

Rivièra Romagnola


De Rivièra Romagnola behoort tot een van de belangrijkste toeristische gebieden van Italië. Bekende badplaatsten zijn Rimini, Cattolica en Riccione.

Rimini is als badplaats zeer geliefd vanwege de mooie stranden. In het zomerseizoen bezoeken duizenden toeristen deze stranden. Langs de kust liggen honderden hotels, campings en andere gastenverblijven. Maar Rimini is meer dan dat. Veel meer! De stad is gesticht door de Romeinen en de resten daarvan zijn goed bewaard gebleven. De triomfboog van keizer Augustus, de brug van Tiberius en de "Domus chirurgico", het Romeinse ziekenhuis, zijn een paar voorbeelden daarvan. In de middeleeuwen en daarna was de stad in handen van de adelijke familie Malatesta. Ook daarvan zijn vele schatten bewaard gebleven, zoals bijvoorbeeld Castel Sismondo en de Tempio Malatestiano. Een bekende Riminees van recentere datum was Federico Fellini, de cineast en regisseur van vele bekende films uit de vorige eeuw. Ook hij heeft zijn sporen in de stad achtergelaten.

Minder bekende kustplaatsen maar zeker het ontdekken waard zijn Milano Marittima, Cervia en Cesenatico. Eerstgenoemde met kilometers lang zandstrand, heeft de faam mondain te zijn. Je kunt er zomaar tegen VIP's aanlopen.

Cervia is de moeite waard vanwege de zoutwinning en de flamingo's die de kust en zoutpannen bevolken.

Cesenatico met zijn gezellige oude haven en de vele eettentjes is een absolute aanrader. Ook voor het daar gevestigde zeilbotenmuseum, gelegen in het midden van het stadje, in het door da Vinci ontworpen kanaal.

Ook buiten het zomerseizoen is de Adriatische kust een heerlijke plek om uit te waaien en tot rust te komen.....